„BASS BOOKVAR“ U PRODAJI!

Udžbenik za basiste početnike „Bass Bookvar“ izašao je iz štampe, a izdavač je Studentski kulturni centar iz Niša.

Autor udžbenika Milan Srdanović kaže da literature domaćih autora koja se bavi tematikom bas gitare gotovo nema, te da će u tom smislu priručnik biti retko izdanje u regionu.

„Priručnik sam počeo da spremam još 2007. godine, kada sam i počeo da uklapam materijale sa kojima sam se susretao u stranoj literaturi, bas časopisima, i video školama, a kada sam i napisao veći deo materijala za knjigu. Međutim, to je ostalo tako da stoji, a pravi trenutak za sklapanje cele priče, desio se kada sam dobio poziv da, uz starijeg kolegu Vladana Karadžova, radim sa grupom basista početnika u okviru rok škole Music Land Studio Niš”, rekao nam je Milan kada je pre nekoliko meseci za naš portal najavio ovo izdanje.

„Tekst udžbenika je lagano štivo obogaćeno ilustracijama, fotografijama, i adekvatnim tehničkim i melodijskim vežbama prilagođenim početnom nivou. Priručnik omogućava svima da se, bez prethodnog predznanja, upoznaju sa osnovnim muzičkim pojmovima i tehnikom sviranja bas gitare, te sadržajno i metodološki sasvim odgovara basistima početnicima”, kaže jedan od recenzenata Vladan Karadžov, basista i profesor muzike.

„Upoznavanje sa instrumentom i osnovama muzičkog znanja je verovatno najbitniji period u oblikovanju jednog muzičara. Kao dobar temelj kuće koja će godinama prkositi svim izazovima vremena. „Bass bookvar“ Milana Srdanovića predstavlja idealno štivo koje vas vodi u svet bas gitare i muzike, u koje je Milan satkao, sada već, deceniju iskustva u radu sa mladima. Teško je pronaći literaturu ovog tipa, pogotovo domaćih autora, koja Vam na pravi način, uz sistematske vežbe i gradaciju, pomaže da dobijete kvalitetnu postavku znanja za dalje razvijanje. „Bas Bookvar“ to svakako jeste, i siguran sam da će imati veliki značaj u razvoju kulture i opštem interesovanju za ovaj instrument kod nas“, Dejan Ilijić, Eyot.

Pomoć pri izradi udžbenika kroz niz konstruktivnih sugestija pružili su recenzenti Vladan Karadžov, profesor muzike, basista i kontrabasista, Saša Vasković, basista (Ex Kerber, City Blues Band), Marko Milivojević, diplomirani kontrabasista i basista i Nenad Vasilić, istaknuti kontrabasista, basista, kompozitor, aranžer, producent i jedan od naših najpriznatijih džez muzičara u Evropi.

Knjiga se može nabaviti u kultnoj prodavnici muzičkih izdanja „Happy House“ u Nišu i školi za modernu muziku „Music Land Studio Niš“.

Objavljeno Autor: Marko Micić Postavljeno u NAJAVE, Naslovna slider, Vesti

Napiši komentar

Please note: JavaScript is required to post comments.