dav

51. junska izložba likovnog udruženja Luna

Pedeset prva Junska izložba likovnog udruženja Luna, otvorena je od 29. juna, u Galeriji Niškog kulturnog centra. Izložbu Likovnog udruženja Luna u Nišu obeležiće 36 učesnika različitih uzrasta, vokacija, načina izražavanja i individualnih rukopisa. Svako od njih kao autodidakt u slikarstvu gradi sopstvenu viziju umetnosti i na svoj način dočarava realnost i njene tajne.

Izložba likovnog udruženja Luna

Luna
Foto – Niški kulturni centar

“Setimo se Disove pesme Tamnica i kako nas monotono, a u isti mah živahno podseti „I ja plakah tada“. Poručuje nam da smo došli na svet sa emocijom i da, ma koliko život težak bio, treba je pratiti. Treba zagristi suštinu istinske strasti, dozvoliti joj da nas vodi”, kaže Marko Miladinović, diplomirani grafičar.

“Iako bez putokaza kuda ići, bez znanja da će se naš oblik menjati,  spoznaćemo tišinu i u njoj uživati. Spoznaćemo i lepotu koja je prekida i u tom trenu uživaćemo još više. Doći će oluja i možda naš užitak uzeti za sebe. Dok jurimo nepoznato, zasićujemo se trenutnim iskustvom, uvek bivamo odvučeni da iznova stvaramo. Teško je razmatrati izneten stavove autora kojima jedino što se ne može osporiti jeste njihovon pravo na sopstveno mišljenje”, dodaje on.

Svi posetioci ove manifestacije koju je organizovao NKC, mogu da uživaju u raznovrsnosti tema, materijala i likovnih izraza – od pejzaža, mrtve prirode, figuracije i portreta do apstraktnih formi