ADRIAN GASPAR TRIO SA GOSTIMA NA NIŠVILLU

Trio Austrijsog klaviriste Adriana Gaspara sa kojim će kao specijalni gosti nastupiti trubač i trombonista Gabriel Rosati i saksofonista Lucian Nagy – predstaviće se na Nišvillu u subotu 18. avgusta.

Adrian Gaspar austrijski klavirista, kompozitor i aranžer (rumunskog porekla)  –  sa članovima svog tria (Marko Ferlan – kontrabas i Lukas Fellner – bubnjevi) predstavlja svoj originalni muzički izraz u rasponu od klasičnog džeza preko balkanskih motiva do pop muzike i jazz rock fuzije. Trio je imao koncerte širom Evrope i USA.

Specijalno za nastup na Nišvillu, Trio Adriana gaspara ima i dva fantastična gosta: brazilsko-italijanskog trubača i trombonistu Gabriela Rosatija koji već godinama đivi u Los Anđelesu i koji je sarađivao sa svetski poznatim muzičarima različitih žanrova (Santana, John Handy, Deacon Jones & John Lee Hooker, Perez Prado All Star,  Bob Mintzer, Billy Preston , Willy King, Tito Puente Jr. Orchestra…) i rumunski saksofonista Lucian Nagy  sa masterom na Jazz akademiji u Temišvaru, koji je posle osvajanja najznačajnih nagrada na festivalima u svojoj domovini, danas sa nepunih 30 godina već stekao zavidnu reputaciju na evropskoj i američkoj sceni, a bio je uključen i u “BraziLatAfro Project” u kojem su učestvovali muzičari iz raznih evropskih zemalja i USA.