AMIR GWIRTZMAN – $OVEK ORKESTAR

Inhale – Exhale projekat

Izraelski multiinstrumentalista Amir Gwirtzman nastupiće trećeg dana Nišville jazz festivala, u subotu 18. avgusta. Iako poznat po solo performansima, specijalno za ovu priliku Gwirtzmanu će se na sceni pridružoti još dva muzičara iz Izraela Yaron i Eden Bahar.

Amir Gwirtzman je jedan od najupečatljivijh muzičara savremene džez scene. Njegove solo nastupe karakteriše specifičan postupak tokom kojeg uživo nasnimava deonicu po deonicu  na preko dvadeset instrumenata. Specijalno za Nišville, gosti njegovog programa biće bubnjar i pijanista Yaron i Eden Bahar.

U okviru solo projekta koji nosi naziv Inhale – Exhale, Amir predstavlja svoj specifičan muzički izraz koji predstavlja kombinaciju jazz, kubanske, klezmer, R&B pa čak i tradicionalne keltske muzike i muzičke tradicije Balkana. Amir je nastupao širom sveta, na najpoznatijim festivalima u Evropi, Americi i Aziji, a i u poznatim klubovima kao što je Blue Note club. Iako je njegov muzički pristup baziran pre svega na solo nastupu, Amir je saradjivao sa mnogim poznatim muzičarima.