BASS BOOKVAR IZ NIŠA OSVAJA I INOSTRANO TRŽIŠTE

“Basically Bass – ABC of Bass Guitar“ ili kod nas već dobro poznati „Bass Bookvar“, nedavno je izašao u izdanju nemačke izdavačke kuće Galileo Music Communication.

Dostupan je u knjižarama širom Nemačke, a preko sajta izdavačke kuće se može poručiti iz cele Evrope.


“Jako mi je drago da sam uspeo uz pomoć prijatelja da prevedem i izdam knjigu i u inostranstvu. Situacija tamo je malo drugačija. Izdato je dosta knjiga na tu temu, veliki je broj autora koji su se bavili tom tematikom, ali mislim da nije naodmet da se prezentuje i neki metod i način na koji smo mi ovde to uradili. Radili smo pedantno, posvećeno i s puno ljubavi i to je uvek dobar put da nešto bude lepo prihvaćeno. Drago mi je da se primio i vintage izgled knjige i da i dalje ima ljubitelja stare škole i forme jer kao i ploče koje se vraćaju na velika vrata i knjiga očigledno ima svoje mesto“
, kaže autor knjige Milan Srdanović i otkriva nam svoje planove za budućnost – „Uz svu tu pozitivnu energiju koja se desila knjiga je našla svoj put i želja mi je da bude prevedena na još neki jezik. Za početak ruski. Svakako planiram da objavim i drugu knjigu, jer smatram da imam još toga da kažem na tu temu – knjigu koja će se baviti više praktičnim delom i tehnikama sviranja i uveliko radim na tome. To bi sa prvom knjigom bila jedna metodološka celina za početnike. Posebno mi je drago da radim sa timom koji mi daje jako dobre smernice i čiji saveti su veoma dragoceni, i za mene, a nadam se i za sve one koje će knjiga zainteresovati.“

Osim toga, Milan Srdanović planira da nastavi saradnju i sa kontrabasistom iz Niša koji živi i radi u Beču, Nenadom Vasilićem, a koji već 5 godina unazad drži besplatne radionice i prenosi svoje znanje i iskustvo mladim muzičarima tokom leta u Nišu.

„Prošlog leta sam imao zadovoljstvo da i sam budem deo te organizacije u okviru škole MusicLand Studio Niš. Mislim da je važno da se muzičari udružuju i da svoja znanja i interesovanja prenose na nove generacije. U tom kontekstu ima još nekih planova koje ćemo blagovremeno najaviti i realizovati“, zaključuje Milan.