BEOGRADSKA TRILOGIJA AKADEMSKOG POZORIŠTA 6. MARTA

Akademsko pozorište Studentskog kulturnog Centra iz Niša izvešće predstavu “Beogradska trilogija” 6. marta sa početkom od 21h na Kamernoj sceni SKC-a. Predstava je rađena po tekstu Biljane Srbljanović, u režiji Aleksandra Mihailovića.

Igraju:

Kića Jović – Marko Radojević
Mića Jović – Darko Radojević
Alena – Marijana Vitas
Sanja – Jovana Đorđević
Miloš – Miloš Unić
Kaća – Milica Kostadinović
Dule – Vladan Janković
Jovan – Branislav Milojković
Mara – Katarina Milovanović
Dača – Petar Ščepihin
Ana Simović – Emilija Milosević

“Beogradska trilogija” je drama koja govori o problemima dijaspore prateći nekoliko grupa srpskih emigranata kroz Prag, Sidnej i Los Anđeles. Scene su kratke i dinamične, dijalozi brzi sa malo reči ali veoma efektni.

 

Biljana Srbljanović je rođena 1970. godine u Stokholmu, u Švedskoj. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku za dramaturgiju 1995. godine, gde danas radi kao predavač. Od sredine devedesetih godina njeni tekstovi su igrani širom Srbije, a prevedeni su i na preko dvadeset jezika i izvedeni u preko pedeset pozorišta u Evropi i Americi.

 

Aleksandar Mihailović rođen je 1972. godine u Nišu, gde je završio Srednju glumačku školu, u klasi prof. Mime Vuković – Kurić, a zatim Fakultet umetnosti u Prištini, u klasi prof. Božidara Dimitrijevića. Trenutno je zaposlen u Narodnom pozorištu u Nišu. Nagrađivan je preko deset puta na festivalima u zemlji i inostranstvu. Režije: ”Sekund i 35” i ”Zer0”. U više navrata bio u žiriju na gradskom i regionalnom takmičenju recitatora, kao i selektor gimnazijalaskih predstava Srbije. Od 2007.do 2011.godine radio kao asistent prof. Branislavu Lečiću, na Fakultetu umetnosti iz Novog Pazara, departmana u Nišu, na predmetu Gluma. Od septembra 2010.godine je na mestu umetničkog rukovodioca Akademskog pozorišta SKC u Nišu.

Cena karte iznosi 100 dinara i može se kupiti svakog radnog dana od 9 – 15h u prostorijama Studentskog kulturnog centra ili pred početak predstave.