DEČIJI KABARE “ULICA TRA-LA-LA”

Na repertoaru niškog Lutkarskog pozorišta će se u četvrtak, 19. februara, naći dečiji lutkarski kabare, predstava male forme pod nazivom “Ulica Tra-la-la”. Predstava će početi u 18h i preporučuje se deci uzrasta preko 6 godina.

Predstava je rađena po motivima priče Pitera Grovsa isprepletena istinitom pričom dvadesetogodišnjeg studenta iz Novog Sada Stefana Đalića. Adaptaciju teksta i režiju radila je Emilija Mrdaković, a muziku komponovao Miodrag Mladenović. Koreografije je osmislio Goran Vidaić, a tekst pesama Violeta Jović.

Igraju:
Nataša Ristić – Kuća
Srđan Miljković – Ulica, vozač, policajac, robot
Davorin Dinić – Gospodin Baksuz

O predstavi iz Pozorišta kažu: ” ‘Ulica Tra-la-la’ je multimedijalna predstava jer kombinuje različite tehnike scenskog izraza. Iako po svojoj suštini lutkarska, ova predstava sadrži i elemente žive igre, plesa, pevanja kao i multimedijalnih video sadržaja. Priča nas vodi kroz život jednog sasvim običnog gospodina, kojeg su svi nazivali “gospodin Baksuz”. U njegovom kraju se desila prava ekološka katastrofa jer su ljudi posekli drveće i uništili prirodu, kako bi na tom mestu napravili velike, sive i neugledne zgrade. U želji da reši taj problem koji mu je nametnut, gospodin Baksuz kreće da sam očisti okolinu ali ga u tome sprečava jedna jako čudna okolnost, da i njegova kućica ne želi više da živi u tom kraju i zbog toga ga svuda prati i ometa u njegovoj nameri.

Karte, po ceni od 200 dinara, mogu se kupiti na blagajni Pozorišta lutaka radnim danima i subotom od 8 do 20h i nedeljom od 8 do 13h.