DEKANICA FAKULTETA UMETNOSTI U NIŠU DOBITNICA OKTOBARSKE NAGRADE LESKOVCA

Prof. dr Suzana Kostić, dekanica Fakulteta umetnosti u Nišu, dobitnica je Oktobarske nagrade u vidu medalje, druge po važnosti nagrade povodom Dana Leskovca. Dobitnici su i dekani niških fakulteta: Medicinskog fakulteta Stevan Ilić, Građevinskog fakulteta Petar Mitković i Ekonomskog fakulteta Jadranka Đurović – Todorović, kao i glumica Sloboda Mićalović. Nagrade su dodeljene 11. oktobra na obeležavanju Dana Leskovca.

Komisija koja je odlučivala o dodeli priznanja, po rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, izabrala je prave ljude: “Jako smo zadovoljni što takve ljude imamo na pravim pozicijama. To su ljudi koji edukuju mlade ljude i one koji će predstavljati Leskovac u budućnosti u najboljem svetlu.“.

Oktobarska nagrada – Medalja, kao posebno društveno priznanje, dodeljuje se preduzećima, institucijama, ustanovama, mesnim zajednicama i pojedincima svake godine povodom 11. oktobra – Dana oslobođenja Leskovca, za životno delo, pojedinačna i zajednička dostignuća u oblastima privrede i društvenih delatnosti.