Desimir Stanojević – IN MEMORIAM

U sedamdesetoj godini, 10. marta 2020. godine preminuo je glumac Desimir Stanojević. Nekadašnji član ansambla Pozorišta na Terazijama u Beogradu i Narodnog pozorišta u Nišu.

Komemoracija

Komemoracija povodom smrti Desimira Stanojevića biće održana u sali Narodnog pozorišta 13. marta u 12 časova.

Oproštaj od Desimira Stanojevića biće u ponedeljak 16. marta u 15 časova na Novom groblju u Beogradu.

Desimir Stanojević

Desimir
Desimir Stanojević – Foto – Narodno pozorište niš

(7. oktobar 1950. god. u Nišu – 10. mart 2020. u Beogradu).

Desimir Stanojević je odigrao prvu ulogu u niškom Narodnom pozorištu  7. oktobra od 1969. (Ah, divljino, u režiji Dušana Rodića). Do 1990. odigrao je preko 80 uloga…

Od 1990. godine je u angažmanu u Pozorištu na Terazijama, gde je igrao preko 30 uloga… Igrao je i u drugim pozorištima u Beogradu (Beogradsko dramsko pozorište, Pozoršte Slavija, Pozorištance Puž).

Igrao je u TV serijama, dramama i filmovima domaće i strane produkcije (Srećni ljudi, Seljaci, Selo gori a baba se češlja, Bićemo prvaci sveta, Lager Niš; RAI – Toulouse Lautrec, Carravagio, Lo scandalo della banca romana, Paura di amare, Restauratore).

Snimio je 5 celovečernjih televizijskih šou-programa za RTS i RTV, kao i 4 albuma za PGP RTS.

Režirao je preko 10 predstava (Violinista na krovu, prvi mjuzikl u istoriji Niškog pozorišta 11.mart 2010, Mjuzikl Cigani lete u nebo 16.decembar 2017,  Kafana kod svi, Sima se vraća kući, Ribarenje na asfaltu)…

Učestvovao je na 8 festivala zabavne, starogradske i dečije muzike: „Menadžer“ u Beogradu; „Beogradsko proleće“; „Tamburica“ u Novom Sadu; „Niška jesen“ – dvostruki pobednik.

Dobitnik je više nagrada i priznanja iz oblasti pozorišta, televizije i muzike.