DIZAJN MARKET – FASHION MINDS

Od 21. do 30. decembra u Nišu će biti održan prvi Dizajn Market u prostorijama Turističkog Info Centra, ulica Obrenovićeva 38 – svečano otvaranje najavljeno je za 21. decembar u 19 sati.

Dizajn Market “Fashion minds” je platforma za sve domaće dizajnere, umetnike i kreativce i mesto gde mogu izlagati i prodavati svoje proizvode.

“Cilj nam je da u Nišu, svim posetiocima omogućimo da sebe i sebi bližnje obraduju unikatnim, dizajniranim stvarima ali i da tom kupovinom novogodišnjih poklona podržimo dizajnere i mlade proizvođače, jer njihova i naša Nova Godina biće srećnija”, kažu organizatorke ove manifestacije modna kreatorka Jelena Dimitrijević i dizajnerka nakita Ivana Pavlović.

Radno vreme Dizajn Marketa je radnim danima od 9h do 20h i subotom od 9h do 16h.

Učesnici koji su prošli konkurs i koji će svoje radove predstaviti na prvom Dizajn Marketu “Fashion minds”: Jelena Dimitrijević, Šarene perle i sreća, LOM design, Milena Chershkov, Feathermen, HandmadeoviOLDI, S-Anja Schneider, MILICA STOJILJKOVIC Showroom, Mašne i Tregeri – Mima handmade, Wanderlust, Minino planeri, Moda Mišić, Žo-Žoove sanjarije, Murić Dejla, Ado Drndić, ZoRiki’s made by heart i Jellyfish Art.

“Radove i kreacije dizajnera vidimo kao umetnost i želimo da na takav način prezentujemo svim ljudima u našem gradu i svima onima koji će biti gosti Niša. Cilj nam je da posetioci obraduju sebe ili možda sebi bližnje jedinstvenim poklonom povodom praznika. Svi izloženi radovi su ručni rad, umetnost i ne postoje u još jednom komadu, zato je, smatramo, još veće zadovoljstvo poneti tako nešto”, kaže Jelena Dimitrijević, modna kreatorka.

Ivana Pavlović, dizajnerka nakita Šarene perle i sreća dodaje: “Ove godine smo Jelena Dimitrijević i ja zajedno, a i svaka pojedinačno prešle neke granice što poslovno, što privatno i gotovo cela godina nam je bila radna. Zato smo odlučile da tako bude do 31. decembra. Marketi ovog tipa su nešto što je tradicija u velikim gradovima pred Novu godinu. Obično su puni dešavanja i raznih izlagača. Potrudile smo se da takav bude i naš. Sve ono što i same volimo, kupujemo i znamo da naše mušterije žele da vide na jednom mestu, a proizvedeno je u Srbiji u malim serijama.”