DOBITNICA NIN-OVE NAGRADE GOST BIBLIOTEKE

U petak 10. februara u 17 sati, u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u Nišu, gostovaće književnica Ivana Dimić, dobitnica NIN-ove književne nagrade za 2016. godinu.Tom prilikom biće predstavljena knjiga “Arzamas” i napravljen osvrt na dosadašnji rad književnice.

Knjiga govori o arzamaskom užasu kroz koji prolaze majka, koja tone u demenciju i ćerka, koja se bori da njihova uzajamna ljubav pobedi majčinu nadolazeću smrt. Priča o odnosu majke i ćerke, odnosu koji oblikuje naš identitet, definiše naš odnos sa drugima i u velikoj meri određuje naše izbore tokom života.

Ivana Dimić (Beograd, 1957), diplomirani dramaturg, autor je brojnih kratkih priča, drama, dramatizacija i TV scenarija. Osim toga, prevodi sa engleskog i francuskog jezika i radi kao dramaturg u beogradskim pozorištima. Obavljala je funkcije pomoćnika ministra za kulturu, direktora drame Narodnog pozorišta i direktora Ateljea 212. Član je Srpskog književnog društva od 2001, a od 2005. ima status istaknutog umetnika.

Dobitnica je nagrade Tiba festivala za najbolji dramski tekst za Zmajovine pangaloze (2010), Zlatni beočug za trajni doprinos kulturi (2011), godišnje nagrade za predstave Henri Šesti i Ženski orkestar (2012).

Živi i radi u Beogradu.

Foto: www.naslovi.net