FILMSKE SUSRETE OTVARA FILM “BIĆEMO PRVACI SVETA”

Jubilarni 50. Festival glumačkih ostvarenja, koji će na Letnjoj pozornici niške Tvrđave biti održan od 22. do 28. avgusta, otvoriće film Darka Bajića “Bićemo prvaci sveta”. Na festivalu će biti prikazano 16 filmova u takmičarskom i još dva u revijalnom delu.

Prvog dana festivala, na istoj lokaciji, na reprtoaru je i rediteljski prvenac Danila Bećkovića “Mali Budo”.

Drugog dana festivala publika će moći da vidi filmove “Panama” i “Nebo iznad nas”, dok će 24. avgusta na programu na Letnjoj pozornici biti prikazan film “Branio sam Mladu Bosnu” i ostvarenje “Otvoreni kavez” u kojem je svoju poslednju ulogu ostvarila Ružica Sokić. U bioskopu “Kupina” na repertoaru je film “Isceljenje”.

Poslednji film Vlastimira Đuze Stojiljkovića “Bez stepenika” i drama “Za kralja i otadžbinu” u režiji Radoša Bajića na Letnjoj pozornici biće prikazani 25. avgusta, dok će iste večeri u “Kupini” biti održana projekcija TV filma “Talog”.

U sredu 26. avgusta na programu će biti filmovi “Ničije dete”, “Amanet” i “Travelator” dok su pretposlednjeg dana festivala na repertoaru filmovi “Enklava”, “Gorčilo” i “Jednaki” .
Poslednjeg dana festivala biće prikazani gostujući filmovi “Panta Draškić – cena časti” i “Stari Niš – moj Niš”, nakon dodele nagrada.

Karte za 50. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma mogu se kupiti u Niškom kulturnom centru, u prostorijama Turističke organizacije Niša i na štandu ispred bioskopa “Vilin grad”. Cena kompleta karata je 2000 dinara.

ZVANIČNI PROGRAM:

Subota, 22. avgust:

Svečano otvaranje

– Bićemo prvaci sveta
– Mali Budo

Nedelja, 23. avgust:

– Panama
– Nebo iznad nas

Ponedeljak, 24. avgust:

– Branio sam Mladu Bosnu
– Otvoreni kavez
– Isceljenje (bioskop Kupina, 18:00)

Utorak, 25. avgust:

– Bez stepenika
– In memoriam
– Za kralja i otadžbinu
– Talog (bioskop Kupina, 18:00)

Sreda, 26. avgust:

– Ničije dete
– Amanet
– Travelator (bioskop Kupina, 18:00)

Četvrtak, 27. avgust:

– Enklava
– Gorčilo
– Jednaki (bioskop Kupina, 18:00)

Petak, 28. avgust:

Svečano zatvaranje i dodela nagrada
– Panta Draškić – cena časti (gostujući film)
– Stari Niš – moj Niš (gostujući film)