GLUMCI U AKCIJI RENOVINARANJA POZORIŠTA

Glumci Akademskog pozorišta u Nišu od 12. januara rade na novom projektu. Ovoga puta nije reč o predstavi, već glumci sami renoviraju pozorište.

Krenuli smo u radnu akciju 12. januara. Tada smo imali sastanak na kome smo napravili plan radova za naredne dve nedelje. Milos Cvetković, umetnički direktor, ujedinio je naše ideje o sređivanju i dodao njegove i na taj način smo krenuli u realizaciju renoviranja pozorišta.“, objašnjava glumica Akademskog pozorišta Marijana Vitas.

Uz pomoć Studentskog kulturnog centra i prijatelja sredili su veći deo – garderobe, kuhinju, magacin, hodnik i scenu i dalje rade. Pozorište je krečeno poslednji put pre dve godine, ali je ovo prvo kompletno renoviranje nakon mnogo godina.

Marijana kaže da je uzbudljivo i predivno jer su se okupili oko sređivanja “svog prostora, svog doma.” Iako kaže da uzivaju u tome, potrebna im je pomoć. “Grad ne pomaže finansijski, ali bi nam jako značilo. Da pomogne u vidu scenografije… Potrebne su stolice, police… Svaka pomoć je dobrodošla. Takođe i pomoć od biblioteke bi bila dragocena, pošto imamo zamisao da u pozorištu imamo kutak sa knjigama, mini biblioteku.“, apeluje glumica.