“GORIBOR” NA “VRA$AR ROCKS” FESTIVALU

Bend “Goribor” će 9. maja prvi put nastupiti u sali CZK “Božidarac” u Beogradu, na “Vračar Rocks” festivalu. Pored Goribora, nastupiće i niški bend “Sizife daj kamen” i “Bulevar vodenih mozaika”. Koncert počinje u 20h.

Kreativna koncertna pauza sa koje se Goribor nedavno vratio, rezultirala je novom energijom, novim pesmama i novim koncertima. Pored već dobro poznatih hitova sa prethodnih izdanja, bend će upravo u Božidarcu, na “Vračar Rocks” festivalu, izvesti i nove pesme koje beogradska publika još uvek nije bila u prilici da čuje. “Beograđanima ćemo prvi put uživo predstaviti pesmu “Dugo nisam bio tu” koja će ujedno biti i naš sledeći singl. Posle koncerta u Beogradu slede nastupi u Subotici i u Zagrebu nakon čega ćemo ući u studio i početi sa snimanjem. Novi singl očekujte uskoro!“, najavljuje Željko Ljubić – Piti, gitarista Goribora.

Poruke i stavovi koje nose pesme ovog benda za kojim vlada veliko interesovanje u regionu, izašle su van granica bivših jugoslovenskih zemalja: “Nedavno smo nastupali u Švajcarskoj i Holandiji. Na koncertima je bilo prisutno puno ljudi koji nisu sa našeg govornog područja i moram priznati da jezik ne predstavlja barijeru. Uspešno smo preneli emociju na publiku koja je sjajno odreagovala!“, dodaje Piti.

O Goriboru govore: “Ono što su stvorili, i što nepogrešivo na svojim nastupima stvore je istinska umetnost i specifično stanje svesti. Goribor jednostavno imaju tu muzičku snagu kojom su u stanju da raspamete, uz poeziju kojom nemilosrdno dube um i dušu prisutnih” (Nevena Balalić, Nocturne magazin, oktobar 2013. godine)

Ulaznice su u prodaji u “Felix Shopu” po pretprodajnoj ceni od 500 dinara, dok će cena ulaznica na ulazu u “Božidarac” iznositi 800 dinara.