HUMANITARNA PREDSTAVA “DOGVIL” U NIŠU

U okviru ovogodišnje akcije “Daske humanosti”, “JCI Niš” (“Junior Chamber International”) organizuje gostovanje predstave “Dogvil”, koja će biti održana 27. i 28. aprila na sceni Narodnog pozorišta u Nišu. Zarada od prodaje karata namenjena je za kupovinu opreme za Kliniku za dečje interne bolesti i Kliniku za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu.

Predstavu “Dogvil” režirao je Kokan Mladenović, a glavne uloge tumače: Branislav Trifunović, Milica Majstorović i Tamara Aleksić. Predstava je rađena po ugledu na istoimeni kultni film Larsa fon Trira.

Muziku uživo izvodiće beogradska grupa “Vrooom” u sastavu: Andrijana Belović (vokal i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi), koji je i radio muziku za predstavu.

Autore pozorišne predstave “Dogvil” najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na psihu svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Jesmo li se, decenijama izolovani od normalnog života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike Dogvila? Treba li nam pomoći, ili nas se plašiti? Jesmo li u stanju da ikada više budemo deo normalnog sveta? Postoji li, uopšte, taj “veliki svet”, ili se i on, poput nas, pretvorio u jedan globalni Dogvil?“, poručuju iz organizacije, i dodaju: “Gde su međe između empatije, razumevanja, moralnosti i nagonske samoodbrane od zla? Ova granična stanja društvenog ponašanja i individualne psihologije prati forma izvedbe, koja se upravo kreće tankom linijom između koncerta, pozorišne predstave i filma. Na bini su tri muzičara, glumica i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem, ali i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.“.

Koproducenti predstave “Dogvil” su: Mikser, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.

Informacije o prodaji i ceni karata biće objavljene početkom aprila.