HUMANITARNI TURNIR U NIŠU ZA POMO@ UGROŽENIMA

Studentsko-umetničko udruženje “ORNAS” i Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” organizuju humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, u subotu 24. maja, sa početkom od 14:30 sati na košarkaškom terenu osnovne škole “Sveti Sava” u Nišu.

Ova organizacija kroz sport i druženje omogućava izgradnju i opremanje kupatila za socijalno ugrožena lica na prostoru Balkana. Prvobitan cilj ove humanitrane akcije bio je prikupljanje sredstava za sedmočlanu porodicu Milojević iz naselja Ledena Stena u Nišu. Zbog poplave koja je zahvatila veći deo Srbije, ova ideja je dopunjena time što će svaki prilog koji bude prekoračio vrednost kupatila biti doniran žrtvama poplave. Projekat “Trojka iz bloka” može biti podražan na više načina. Sponzorstvom u iznosu ne manjem od 7.000 dinara, za šta organizacija nudi reklamu, donacijom do 7.000 dinara, ili neposrednim učešćem u turniru čija prijava košta 200 dinara. Učesnici će se takmičiti u gađanju trojki, a najbolje očekuje pehar i nagada.

Organizacija “Srbi za Srbe” je operativna od 2005. godine, a do sada je prikupila pomoć za preko 370 socijalno ugroženih porodica na prosotru Balkana u vidu osiguravanja osnovnih životnih i stambenih uslova.

Građani mogu pratiti tok finasija ove humanitarne organizacije na sajtu organizacije,  kao i na samom sajtu projekta.