IZLOŽBA – DVE STRANE SVETA

Izložba fotografija pod nazivom “Dve strane sveta” autora Ivana Mančića i Nikole Jovanovića biće otvorena u ponedeljak, 11. decembra 2017. godine u 18h u Oficirskom domu u Nišu.

Izložba će trajati do 17. decembra.

Autori žele da kroz set fotografija nastalih tokom putovanja u Južnoj Americi i Japanu prikažu ljude, predele, arhitekturu i kulturu ovih dalekih zemalja. Osim fotografija, posetioci će moći da vide i video zapise nastalih tokom ovih putovanja, kao i da sa autorima pričaju o iskustvima i anegdotama tokom obilaska Južne Amerike i Japana.
Izložba fotografija “Dve strane sveta” realizovana je uz pomoć “Centra za unapređenje društvene svesti – Super građanin” i Kancelarije za mlade grada Niša.

BIOGRAFIJE:

Ivan Mančić rođen je u Pirotu. Završio je Elektronski fakultet u Nišu, gde i danas živi i radi. Predaje na Univerzitetu Metropolitan. Fotografijom se aktivno bavi od 2003. godine. Bio je član foto kluba FON iz Niša, foto saveza Srbije i foto kluba Fokus iz Pirota i učestvovao je na mnogim regionalnim i međunarodnim izložbama fotografija, na foto kolonijama, radionicama, seminarima i mnogim drugim događajima od značaja za kulturu i razvoj fotografije na ovim prostorima. Pored fotografije, svoju kreativnost izražava i u video stvaralaštvu i tradicionalnoj muzici. U maju 2014. godine Ivan je sa još dvojicom drugara i kolega fotografa posetio Južnu Ameriku i zabeležio interesantne predele i život ljudi iz Brazila, Argentine, Urugvaja, Paragvaja i Perua.

Nikola Jovanović rođen je u Boru. Završio je Elektronski fakultet u Nišu. Radi u IT sektoru. Fotografijom i videografijom bavi se od 2012. godine, a od 2016. godine postaje sertifikovani dron operater. Sa svojom neformalnom grupom „Curious Chimps“, režirao je nekoliko kratkih filmova i spotova. Dugogodišnji je član Akademskog pozorišta u Nišu. Maja 2017. godine boravi na ostrvu Okinava u Japanu, u okviru poslovnog angažmana. Tokom perioda od mesec dana, imao je prilike da poseti i gradove Osaku, Kjoto i Naru i da kroz foto objektiv zabeleži svoja iskustva iz zemlje izlazećeg sunca.

 

Objavljeno Autor: kultURA Postavljeno u NAJAVE, Vesti

Komentarisanje je zatvoreno.