IZLOŽBA FOTOGRAFIJA - PRIMENJENA NOSTALGIJA

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA – PRIMENJENA NOSTALGIJA

Izložba fotografija “Primenjena nostalgija”, posvećena Srbiji i Austriji, odnosno njihovim prestonicama u Beogradu i Beču, biće otvorena 13. marta u 12 sati u svečanoj sali Univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla”. Posetioci će moći da vide fotografije do 27. marta. 

Biće prikazane fotografije autorke iz Srbije, Magdalene Miljkov koja je boravila u Beču i fotografisala mesta, događaje scene i ljude koji su je podsetili na Beograd, kažu organizatori. Pored srpske umetnice, svoje fotografije će takođe prikazati austrijski autor Kristofer Mavrič koji je posetio Beograd. On je fotografisao srpsku prestonicu i njene stanovnike objektivom „nostalgičnog” fotografa, dodaju organizatori.

Izložbu “Primenjena nostalgija” je realizovalo Ministarstvo za evropske integracije Vlade Srbije u saradnji sa organizacijom civilnog društva Mladi ambasadori i Univerzitetskom bibliotekom Nikola Tesla. Kako kažu organizatori, osnovna ideja je da ova izložba  unapredi kulturnu razmenu dve zemlje, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa Evropskom unijom.