IZLOŽBA MASTER STUDENATA FAKULTETA UMETNOSTI

U okviru nedelje proslave jubileja Univerziteta u Nišu, Master studenti Odseka za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu predstaviće svoje radove na izložbi “Diploma 2015”. Izložba će biti svečano otvorena u sredu, 17. juna, u 19h u Paviljonu u niškoj Tvrđavi.

Studenti koji će izlagati su: Bratislav Radenković, Vladimir Stojanović, Dušan Tatalović, Jefimija Kocić, Miljan Ristić, Marko Nikolić, Marijana Janković, Ninoslava Girić, Sara Pavić i Sanja Đorđević.

Studenti Master studija grafičkog dizajna sebe razumeju kao dizajnere, iako je ponekad ono što rade veoma blisko umetnosti. Nekonvencionalnim pristupom, boje dizajn likovnim jezikom i u kombinaciji sa novim medijima, postižu originalnost koja je u funkciji same ideje ili projekta. Ovi mladi autori uz talenat i intuiciju, poseduju osvešćenost, angažovanost i empatičnost. Nije dovoljno biti samo vrhunski profesionalac, ako nema emotivnog i ličnog značenja ili utiska. Zato dozvoljavaju grafičkom dizajnu postojanje višestrukosti, raznolikosti i kontradiktornosti unutar vlastite strukture, a sebi dopuštaju da bude sasvim lični, toliko lični da svoje zabeleške i razmišljanja izlažu u javnom prostoru kao multidisciplinarne radove. Interaktivno pristupaju dizajnu uzbuđujući sva čula i eksperimentišući sa fotografijom, prostornom grafikom, ilustracijom, tipografijom, animacijom, konceptualnom postavkom i videom. Sebe vide kao aktiviste za koje je grafički dizajn sredstvo za postizanje dva cilja: dobar dizajn i društvena odgovornost. Hrabrost, kreativnost i inovativnost čine ove mlade autore spremnim za grafički dizajn savremenog doba.“, objašnjava Slavica Dragosavac, vanredni profesor Fakulteta umetnosti.

Izložba će biti otvorena do 24. juna. Ulaz je besplatan.