Izložba „Postapokaliptično putovanje” Mirjane Tijanić

Izložba slika „Postapokaliptično putovanje” Mirjane Tijanić otvara se u utorak, 25. avgusta, u 18 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra.

Mirjana Tijanić rođena je 1963. godine u Tuzli. Zvanje diplomiranog likovnog umetnika stekla je na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, departman u Nišu – modul slikarstvo u klasi prof. Fehima Huskovića. Bavi se slikarsvom, digitalnom umetnošću i umetničkom fotografijom. Živi i radi u Nišu.

Dobitnica je velikog broja nagrada za fotografiju, akvarel malog formata i digitalnu fotografiju. Od 2012. do 2020. godine učestvovala je na više od sto izložbi u zemlji i inostranstvu, kažu u NKC-u.

Izložba “Postapokaliptično putovanje”

„Svojim umetničkim izrazom prikazujem biljni i životinjski svet koji se bori za goli opstanak. Zatrpan plastikom, toksičnim materijama i konstantno guran u sve manji i manji prostor… kako se širi prostor gramzivog čoveka. Materijali koje koristim, asociraju na otpad koji koji guši morski i kopneni svet. Komadići plastike, mreže, kartoni inkorporirani su smisleno. Akril, ulje, akrilni git su sredstva kojima pišem svoj svet. Ljudi se ne vide jer su zatrpani svojim prozvodima. Vide se samo posledice našeg delovanja. Mračan je to svet, ali nade ima. Topla, sunčana, žuta daje nagoveštaj novog života. Stvaralac u meni je uzburkan i traži prevrat. Ali ne bilo kakav prevrat, već prevrat uma… koji će dovesti do humanijeg, ekološki svesnog društva koje gaji kreativnost”, kaže Mirjana Tijanić.