IZLOŽBA PROFESORA I DOKTORANADA IZ SOFIJE POVODOM JUBILEJA UNIVERZITETA

Izložba profesora i doktoranada Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta “Sv. Kliment Ohridski” iz Sofije (Bugarska), pod nazivom “Postmoderne priče”, biće održana u četvrtak, 11. juna, na dve lokacije. Izložba i performans realizovaće se u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu (Knjaževačka 2a), sa početkom u 17h. Dok će izložba gostiju iz Sofije svečano biti otvorena u Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”, sa početkom u 18:30.

Radovi otkrivaju promene koje se dešavaju u svesti “postmodernog čoveka” percepcijom tradicionalnih postupaka, vrednosti, verovanja, shvatanja. Svaki umetnik je stvorio rad baziran na ovom konceptu, u kojem interpretira tradicionalne priče i mitove u kontekstu savremenog života.“, kažu sa Fakulteta umetnosti u Nišu.

Izložba je rezultat međunarodne saradnje Fakulteta umetnosti iz Niša i Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta “Sv. Kliment Ohridski” iz Sofije. Izložba se organizuje se u sklopu obeležavanja jubileja 50 godina Univerziteta u Nišu.

Izložba će biti otvorena do 18. juna. Ulaz je slobodan.