IZLOŽBA STUDENATA FAKULTETA UMETNOSTI U GALERIJI NKC

Izložba studenata Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu biće otvorena u petak, 19. aprila.

Otvaranje će biti u Galeriji Niškog kulturnog centra, sa početkom u 19 sati.

“Višegodišnja saradnja Fakulteta umetnosti u Nišu i Galerije Niškog kulturnog centra daje uvid u otvorenost i fleksibilnost prikazivanja programa. Cilj je da oplemeni publiku vizuelnim sadržajem iz oblasti dizajna i na nju ostavi trag”, kaže docent Sanja Dević.

“Uloga protagonista ove izlozbe se odnosi na edukaciju publike o zanimljivim, nekonvencionalnim, drugačijim dizajnerskim rešenjima. Ona su nastala iz kritičkog mišljenja kombinacije tehnologije štampe i sredstava dizajna, kako bi što efektnije interpretirale one vrednosti koje zadovoljavaju potrebe tržišta”, dodaje ona.

Studenti Fakulteta umetnosti su predstavili svoje umeće kroz grafičko oblikovanje ambalažei prostora kako bi zasebne forme učinili razumljvijim i komunikativnijim.

“Prepoznavanje činjenice da je sadržaj koji stvaramo drugačiji u svakom smislu sadrži važnu komponentu društvene kritike… Da je inkluzivan i progresivan. Da je naklonjen razmeni znanja i eksperimentu, da je interaktivan, da neguje kulturu različitosti sa idejom kako promeniti društvo na bolje… Navodi na misao da ovu dizajnersku scenu u povoju treba održavati i pružiti joj što više mogućnosti da se razvija”, objasnila je Sanja.