KLAVIRSKI TRIO “CONSTANTINUS”

KLAVIRSKI TRIO “CONSTANTINUS”

 

 

Osnovan  2003. godine ostvario je veliki broj zapaženih koncerata u zemlji i inostranstvu.

Repertoar trija obuhvata kompozicije od perioda klasicizma do dela savremenih autora.

DRAGAN  JOVANOVIĆ – klavir

Svoje muzičko obrazovanje stekao je u rodnom gradu Nišu.

2oo5. godine diplomirao je na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Dragoslava Aćimovića a četiri godine kasnije magistrirao na istom fakultetu u klasi prof. Zorana Jančića.

U toku studija ostvario je brojne nastupe i kao solista i kao umetnički saradnik. Saradjivao je  sa Niškim simfonijskim orkestrom i  horom i orkestrom Fakulteta umetnosti.

Od 2008 godine radi na Fakultetu Umetnosti u Nišu kao stručni saradnik iz predmeta klavir na odseku za muzičku pedagogiju.

 

IGOR ALEKSIĆ – violina

Diplomirao i magistrirao violinu  na FMU u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Pavlovića i kamernu muziku u klasi prof. Uroša Pešića.

Od 1991. do 1997. član BGO “Dušan Skovran” sa kojim je nastupao na brojnim turnejama u zemljii inostranstvu.

Sa pomenutim orkestrom ostvario niz snimaka za radio i televiziju.

Od 1997. živi i radi u Dominikanskoj Republici kao član gudačkog kvarteta ”Belotti”, ”Del Orbe” i Nacionalnog orkestra u Santo Domingu.

Po povratku u zemlju 2002.godine  radi kao profesor violine na FU u Nišu.

 

ALEKSANDAR JAKOVLJEVIĆ – violončelo

Diplomirao je violončelo na FMU u Beogradu, u klasi prof. Viktora Jakovčića i magistrirao kamernu muziku u klasi prof. Uroša Pešića.

Od 1989. deluje kao član “Beogradskog gudačkog kvarteta”,sa kojim je pohadjao majstorski kurs “Amadeus String Quartet” u Londonu.

U isto vreme deluje i kao član Beogradske filharmonije. Od 1993. radi kao profesor violončela u MŠ “S. Mokranjac”u Kraljevu. 1996. odlazi u Dominikansku Republiku gde deluje kao član gudačkog kvarteta  ”Belotti”, ”Del Orbe” i Nacionalnog orkestra u Santo Domingu.

Trenutno radi kao profesor kamerne muzike na FU u Nišu.