“KOLO” IZ BEOGRADA U NIŠKOM NARODNOM POZORIŠTU

Ansambl narodnih igara i pesama Srbije “Kolo” iz Beograda nastupiće u sredu, 8. aprila, u Narodnom pozorištu u Nišu, sa početkom u 20h. Ansambl će nastupiti sa programom pod nazivom “Više od igre”.

Ansambl “Kolo” je jedinstven ambasador kulture koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama, kao što su Metropoliten i Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu, Rojal Festival Hol u Londonu, Baljšoj Teatar u Moskvi, Opera u Kelnu, Teatar Feniče u Veneciji, Opera u Sidneju, Nacionalni umetnički centar u Pekingu….

Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu umetnost.

Ansambl “Kolo” osnovala je vlada NR Srbije 15. maja 1948. godine. Već šezdeset sedam godina, “Kolo” na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje našu tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu, muziku i običaje.

Cena ulaznica iznosi 600 i 500 dinara za parter i 400 dinara za balkon. Karte se mogu kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta, radnim danima od 10h do 20h.