KOMPILACIJA URBANISH SLOBODNA ZA PREUZIMANJE

Muzička kompilacija “URBANISH” sada je slobodna i za potpuno preuzimanje sa interneta. Sastavljena od deset autorskih numera na kojima je radilo više od tridesetoro niških umetnika i muzičara koji su, zajedno sa autorima, prošli kroz proces produkcije, post produkcije i promocije izdanja. Konkurs za muzički deo kompilacije pratio je poziv za artwork – vizuelno rešenje kompilacije. Celokupna kompilacija se može preuzeti ovde.

Na kompilaciji se nalaze žanrovski različite numere: rock, pop, grunge, hardcore, hip-hop, disco, breaks, downtempo, ambient… niških autora i bendova: “Tevarbulebra”, “Nahty” , “Red River Valley”, “Foreplay”, Spekt, Tjamil & Boshko feat.Marconiero, “Musne Kunra”, “Hardisco” feat. Jovana, Bohemian & Kristina i Nati. “Cilj nam je bio da, kroz prvobitni konkurs za autorske numere, napravimo presek trenutne niške scene, i ponudimo stručnu pomoć autorima da svoja dela, profesionalno urade i dobiju adekvatnu podršku i promociju.”, objašnjavaju iz BAUK-a.

Numere sa ove kompilacije prvi put su predstavljene uživo na promociji u niškom klubu Feedback krajem prošle godine. Tokom Live promocija u Nišu u klubovima Truba i Feedback, podeljeno je preko 300 Urbnaniš diskova a numere je uživo, na promocijama, slušalo preko 400 Nišlija. Kroz saradnju sa medijima, pre svega City radijem iz Niša, urađen je niz on line promocija i jedna 45 minutna emisija a numere su počele da se vrte i u etru. Već prvog dana nakon postavljanja kompilacije, na sajtu Suncloud bilo je više od 600 preslušavanja a do trenutka postavljanja kompilacije za preuzimanje ta brojka je prešla 4000. Numere su se, prema statistici sa sajta, čule i u Americi, Nemačkoj, Danskoj, Turskoj, Španiji, Holandiji pa i Japanu. Neke od numera našle su se u stranim web magazinima i blogovima a nekoliko numera izazvalo je i interesovanje stranih izdavača.

Organizacija bauk (baza alternativne muzike i kulture), kao nosilac projekta i produkcijski tim kompilacije “Urbanish”, nastavlja da traži prostore za dalju medijsku i festivalsku promociju kompilacije, numera i umetnika/bendova. “Otvoren je poziv za dalju saradnju i umrežavanje, a neke od umetnika sa kompilacije ćemo svakako čuti i na ovogodišnjem festivalu Bekstvo u prirodu.”, kaže Aleksandra Strahinić, izvršna direktorka Baze alternativne umetnosti i kulture.

Kompilacija “Urbanish”, predstavlja projekat organizacije BAUK, koji su finansijski podržali Naftna industrija Srbije kroz program “Zajednici zajedno” i Grad Niš, kroz program podrške mladima i organizacijama za mlade.