KONCERT AMERIČKOG HORA U NIŠU

U Koncertno-izložbenom prostoru FU 16. maja sa početkom u 20 sati Hor Schola Cantorum Univerziteta u Arkanzasu, SAD, nastupiće u Nišu u okviru svoje internacionalne koncertne turneje po Srbiji.

Koncert će održati sa Akademskim horom SKC Univerziteta u Nišu, pod vođstvom mr Zorana Stanisavlјevića, kao gostima.

Ulaz na koncert je besplatan.

“Američki hor je prolećni semestar proveo proučavajući srpsku pravoslavnu, ali i svetovnu i etno muziku koja će se naći na njihovom repertoaru na koncertu”, kažu organizatori.

Hor Schola Cantorum Univerziteta

Hor Schola Cantorum Univerziteta u Arkanzasu ima dugu i slavnu istoriju koja se proteže više od 50 godina i uklјučuje nastupe za predsednike i svetske lidere, nastupe na nacionalnoj televiziji i koncerte u nekim od najznačajnih svetskih koncertnih prostora. Godine 1962. Hor Schola Cantorum je postao prvi američki hor koji je osvojio evropsko polifono takmičenje, Guido d’Arezzo na prestižnom Međunarodnom polifonijskom takmičenju u Arezzu, Italija. Od tada, hor nastupa na nacionalnom i međunarodnom nivou i održava oko 20 koncerata svake akademske godine, izvodeći horske majstorije iz čitave muzičke istorije. Ansambl je pod dinamičnim vođstvom dr Stivena Kaldvela, koji je već sedam godina direktor za horske aktivnosti na Univerzitetu u Arkansasu.

A kako su otpevali Nišku banju, pogledajte u videu.