KONCERT ANGELINE NIKOLIĆ I NIKOLE CVETKOVIĆA

Studentkinja flaute Fakulteta umetnosti u Nišu Angelina Nikolić održaće koncert u utorak, 5. maja, uz klavirsku saradnju Nikole Cvetkovića. Koncert će biti održan u Koncertno – izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti (Knjaževačka 2a), sa početkom u 20h.

Na programu biće dela: Debussya, Sancana, Bacha, Reineckea i Dutilluexa. Koncert će biti održan u okviru Koncertne sezone Fakulteta, a ulaz je besplatan.

BIOGRAFIJE:

Angelina Nikolić, flauta

Rođena je u Jagodini gde je završila Osnovnu muzičku školu “Vladimir Đorđević” u klasi prof. Gordane Grujić. Dalje školovanje nastavlja u muzičkoj školi u Nišu u klasi prof. Slavice Jovanović, a u isto vreme postaje član Omladinske filharmonije sa kojom koncertira u zemlji i inostranstvu. Tokom srednje škole sarađuje i sa prof. Jelenom Jakovljević. Fakultet umetnosti u Nišu upisuje 2012. godine u klasi prof. Anđele Bratić. U dosadašnjem školovanju učestvuje i ostvaruje zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju: I nagrada na Susretima flautista “Tahir Kulenović” u Valjevu 2012. godine, II i III nagradu na istom takmičenju 2013. i 2014. godine, kao i II i III nagradu na takmičenju “Davorin Jenko” u Beogradu. Ove godine na takmičenju “Davorin Jenko” u kategoriji kamernih ansambala sa svojim sastavom osvojila je I nagradu. Kao član kvarteta flauta, snimala je za potrebe Fakulteta umetnosti u Nišu, nastupala je na svečanosti dodele doktorata Nemanji Raduloviću i brojnim drugim kulturnim manifestacijama u organizaciji fakulteta. Bila je aktivni učesnik majstorskog kursa prof. Dejana Gavrića. Na prvoj godini studija, zajedno sa koleginicom Adrianom Ostrugnaj, nastupila je sa Niškim simfonijskim orkestrom. Student je treće godine Fakulteta umetnosti u Nišu.

Nikola Cvetković, klavir

Rođen je 1990. godine u Aleksincu. Srednju muzičku školu pohađa u u klasi profesora Borivoja Mladenovića, i za to vreme nastupa na takmičenjima u zemlji i postiže izuzetne rezultate. Upisuje Fakultet Umetnosti u Nišu 2008. godine u klasi profesora Aleksandra Serdara gde i završava osnovne i master studije. Tokom studija učestvovao je na takmičenjima iz oblasti kamerne muzike. Nalazi se na prvom audio izdanju Fakulteta umetnosti u Nišu. Pored klasične, bavi se džez i modernom muzikom. Jedan je od osnivača kvinteta “Tango Gentlemen”, sa kojim je održao više koncerata u zemlji. Od 2015. godine je umetnički saradnik na Fakultetu umetnosti u Nišu.