KONCERT BENDA “GRATE” U FEEDBACK-U

Novosadska rok četvorka “Grate” će, u okviru svoje turneje, u četvrtak, 4. decembra održati koncert u niškom klubu “Feedback”. Ovo je njihov prvi nastup u Nišu, a koncert će početi u 22h. Kao predgrupa na koncertu nastupiće niški bend “Red River Valley”.

Niška publika će pored starih pesama benda “Grate” moći da čuje i nekoliko novih sa predstojećeg albuma koji je najavljen za proleće.

Nakon objavljenog spota za singl “Ja”, “Grate” je nastupom u Subotici 22. novembra započeo seriju jesenjih koncerata. Nastup u Kragujevcu zakazan je za 5. decembar, u klubu “Doma Omladine”, a pored navedih koncerata “Grate” će svirati i na ovogodišnjem Koncertu Godine u Novom Sadu, 13. decembra. Bend će uskoro objaviti još datuma za nastupe u zemlji i regionu.

Bend “Grate” je nastao 2007. godine. Debi album “Prodaj nas” objavio je 2009. godine u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Tokom priprema za snimanje drugog albuma, bend je doživeo ozbiljne kadrovske promene, koje su neminovno dovele do i drugačijeg zvučnog izraza. Bend se potpuno okrenuo pisanju tekstova na maternjem jeziku, a zvučno se približio modernom alternativnom roku. Krajem proleća 2013. godine, sastav je objavio drugi album “Volim da hodam”, za izdavačku kuću “Long play” iz Beograda. Producenti albuma su gitarista benda Dragan Alimpijević Pik i basista benda Goblini Vladislav Kokotović, čija je težnja bila da u produkciji što više postignu ogoljen i minimalistički zvuk. Tokom 2013.godine bend se susreo sa publikom na nekoliko velikih domaćih festivala (Belgrade Beer fest, Arsenal fest Kragujevac, Long night festival, Kulpin fest) i uspešno promovisao svoj novi album.

Alternative rock šestorka “Red River Valley” mediji opisuju kao sastav koji je “žanrovski nešto što do sada i nije baš imalo svog reprezenta na niškoj sceni”. Svoj prvi EP “Red Season” izdali su maja 2013. godine posredstvom internet izdavača “Tribal Rajber Label”. “Kroz tridesetominutni nastup upoznaće nas sa novim i starim pesmama i provesti kroz svoju dolinu zvuka i dozvoliti nam da istu svim čulima doživimo.“, kažu organizatori.

Karte za koncert u Nišu se mogu kupiti na ulazu u klub, po ceni od 200 dinara.

 

 

Objavljeno Autor: Milica Micić Postavljeno u NAJAVE, Vesti

Napiši komentar

Please note: JavaScript is required to post comments.