KONCERT HORA UČITELJSKOG FAKULTETA IZ VRANJA

Povodom proslave 50 godina Univerziteta u Nišu, hor Učiteljskog fakulteta iz Vranja “Daskal” održaće koncert u Nišu u sredu, 10. juna. Koncert će početi u 19h u galeriji Sinagoga.

Mešoviti Hor Učiteljskog fakulteta u Vranju “Daskal” čine studenti Fakulteta, a prerastao je iz ženskog hora “Vranjske devojke”. Ansambl trenutno broji sedamdesetak devojaka i mladića koji imaju bogato iskustvo sa mnogih koncerata organizovanih povodom raznih prigoda na fakultetu, u gradu Vranju, regionu i šire.

Ovim uspesima prethodi veliki rad i angažovanje dirigenta prof. mr Jelene Vučkovski, korepetitora doc. mr Vesne Zdravković i asistenta ms Aleksandra Stojadinovića.

Često su nastupi Hora u obliku resitala obogaćeni poetskim segmentima, shodno prirodi nastupa i prigodama, a koje za te prilike priprema prof. dr Sunčica Denić.

Mešoviti hor Učiteljskog fakulteta u Vranju, pod dirigentskim vođstvom mr Jelene Vučkovski, osvojio je Zlatnu medalju i Nagradu publike na XIV Međunarodnom Horskom Festivalu “Majske muzičke svečanosti”, održanom od 8. do 12. maja 2015. godine u Bijeljini.

Ulaz na koncert je besplatan.