KONCERT KAMERNOG TRIA NAISSA

Koncert kamernog tria “Naissa” u sastavu Brana Bajović – sopran, Marko Milisavljević – bariton, Natalija Rašić – klavir, biće održan u sredu 26. aprila 2017. godine sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbeni prostor FU, Knjaževačka 2a.

Ulaz je slobodan, a koncert se realizuje u okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2017. godini u Koncertno-izložbenom prostoru FU.

Detaljan program i biografije možete pogledati na sajtu Koncertne sezone FU.

Kamerni trio NAISSA počinje sa radom 2007. godine u sastavu Brana Bajović – sopran, Marko Milisavljević – bariton i Natalija Rašić – klavir, tada učenici Srednje muzičke škole u Nišu u klasi prof. Anite Ferlež-Eraković. Dolaskom na Fakultet umetnosti u Nišu, 2011. godine nastavljaju sa radom u klasi prof. mr Dragane Đorđević. Vrlo brzo, kamerni trio NAISSA ističe se svojim posebnim izrazom, pa tako postaju učesnici svih prestižnih manifestacija u organizaciji Fakulteta umetnosti u Nišu, kao što su celovečernji koncerti klase i Katedre za kamernu muziku Fakulteta umetnosti u Nišu, proslave Dana fakulteta Univerziteta u Nišu – Mašinskog fakulteta i Filozofskog fakulteta, Promenadnih koncerata u organizaciji Niškog simfonijskog orkestra, velikih koncertnih manifestacija povodom Noći muzeja, Svetskog praznika muzike i Dobrotvornog Svetosavskog bala. Svojim atraktivnim nastupom i sa odličnim kritikama zatvaraju i koncert polaznika majstorskog kursa za solo pevanje i kamernu muziku prof. Ljudmile Gros Popović. Članovi tria učestvuju u opereti Slepi miš J. Straussa i Rosinijeve opere „Seviljski berberin“, tumačeći neke od glavnih uloga. Nosioci su I nagrade žirija kao i specijalne nagrade Nemačke ambasade sa Međunarodnog takmičenja za kamernu muziku u Kavadarcima, R Makedonija. Svojim izvanrednim nastupom na Međunarodnom Art Festivalu „ Ezerski biseri“ u disciplini Klasična muzika – vokalno instrumentalni sastavi – u Strugi, R Makedonija avgusta 2013.godine, potpuno osvajaju srca publike i žirija, LAUREAT I STEPENA i dobijaju nesvakidašnju priliku da se u svega nekoliko dana pojave tri puta na koncertnoj sceni ovog prestižnog festivala: pored nastupa u takmičarskom delu, izvođenjem kompozicije Ave Maria W. A. Mozarta zatvaraju Koncert nagrađenih učesnika u disciplini klasične muzike, a izvođenjem Šotlandske balade P.I.Tchaikovskog uzimaju učešće i na završnom Gala Koncertu nagrađenih učesnika svih disciplina zastupljenih na ovom festivalu. Decembra meseca 2013. godine, nastupaju kao gosti na koncertu Jovana i Nade Kolundžije u Sali Niškog Simfonijskog orkestra, dobivši od njih koncert za mesec mart u Beogradu u Sali „Guarnerius“. Na Međunarodnom takmičenju „ Bruna Špiler „ u Herceg Novom, Crna Gora, osvajaju II nagradu. Na Međunarodnom takmičenju „ Davorin Jenko“ 2014. osvajaju prvu nagradu u disciplini kamerni ansambli, u Beogradu. Inače, svojim nastupima i celovečernjim koncertima, osim u Nišu, imali su prilike da se predstave i publici u Beogradu, Vrnjačkoj Banji, Leskovcu, Knjaževcu, Negotinu, Kladovu, Aleksincu, Vranju i Kotoru.