KONCERT NIŠKIH BENDOVA U OKVIRU FESTIVALA STRIPA

U okviru “Nifest”-a, Međunarodnog festivala stripa u Nišu, biće održan koncert niških bendova u petak, 24. aprila, u klubu “Scena”. Sa početkom od 22h, nastupiće bendovi: “Language.Sex.Violence”, “Treptači svemira” i “Kramer”. Kao DJ podrška muziku će puštati ekipa “Music To Play In The Dark”.

Bend “Kramer” osnovan je početkom devedesetih godina. Kažu da je kroz grupu prošlo mnogo kvalitetnih muzičara. Nakon 20 godina, bend se ponovo okupio u skoro originalnoj postavi i nastavio sa radom početkom 2014. godine.

“Treptači Svemira” je niški dvojac nastao 2014. godine. Poznati su po svom garažnom zvuku punk and roll muzike. Bend čine Vladimir Andrejić Andra za bubnjevima i Pero Ševo – vokal i gitara. Novembra 2014. godine snimaju svoj prvi mini album “Treptači Svemira u klubu”, koji možete preslušati i besplatno preuzeti – OVDE.

“Language.Sex.Violence” je utopijski cold new wave bend iz Niša, nastao pre godinu dana, kao nastavak projekta “Eleanor Rigby”, u postavi: Peđa Živanović (vokal), Olja Wagner (bas gitara), Mladen Stojanović (gitara) i Miša Stojanović (bubnjevi). Ime benda je konotacija na upozorenje o sadržaju televizijskog programa koji uključuje ružne reči, scene seksa i nasilja, čega u ovom bendu nema, ali navodi na svakodnevicu sivog, gradskog života o kome pevaju u svojim pesmama. Inspiracija im je distopija ili antiutopija. Minimalistički gitarski noise, tekstovi sazdani od parola i refreni koji se pamte. Žanrovski se poigravaju od melanholičnih mračnih i sporih pesama do gotovo panka. Uskoro ulaze u studio i snimaju svoj prvi album naziva “Posrnule himne”.

Ulaz na koncert je besplatan.