KONCERT NIŠKOG AKADEMSKOG HORA

Povodom proslave 50 godina od osnivanja Univerziteta u Nišu, Akademski hor Studentskog kulturnog centra u Nišu će održati koncert u ponedeljak, 15. juna. Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovina), sa početkom u 19h.

Pored Akademskog hora, kojim diriguje Zoran Stanisavljević, nastupiće i Ženski hor, pod dirigentskom palicom Ivane Mirović. Kao solisti će nastupiti Jovana Stojanović, Marko Milisavljević i Verica Milošević.

Horovi će izvesti preko 20 horskih numera domaćih i stranih autora, muzičkih klasika, numera sa etno motivima, kao i kompozitora novijih generacija.

Koncert Akademskog hora SKC-a Univerziteta u Nišu je tradicionalna manifestacija kojom se već godinama obeležava Dan Univerziteta – 15. jun.

Pred kraj programa prisutnima će se obratiti prorektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Nenad Pavlović koji će, uz predstavnike Univerzitetskog sportskog saveza, dodeliti i pehare najboljim sportskim ekipama i pojedincima.

Ceo program održava se u okviru proslave Nedelje Univerziteta i 50 godina postojanja Univerziteta u Nišu na dan kada je Univerzitet osnovan 1965 godine.

Ulaz je besplatan.