KONCERT PIJANISTKINJE MILENE PEJIĆ

Klavirski resital Milene Pejić biće održan u sredu, 28. oktobra, u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu (Knjaževačka 2a). Koncert će početi u 20h. Na programu će biti dela Mocarta, Šuberta i Pulenka.

Koncert se realizuje u okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2014 – 2015. godini u Koncertno-izložbenom prostoru FU koji je raspisao Fakultet umetnosti u Nišu. Pravo učešća na konkursu imali su svi muzički umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu. Program je selektovao Savet KIP.

Ulaz na koncert je besplatan.

Milena Pejić svoje osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u svom rodnom gradu Nišu, a zatim upisuje Fakultet umetnosti u klasi prof. mr Hristine Vuković. Postiplomske studije, glavni predmet Klavir, završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju u klasi prof.dr Marije Gjoševske.

U toku svog školovanja osvojila je više nagrada od kojih su najznačajnije Internacionalno takmičenje u Bitolju (Makedonija) 3. nagrada, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu 2006. (3.nagrada), Međunarodno takmičenje mladih pijanista (disciplina klavirski duo) 1. nagrada, itd. Bila je polaznik majstorskih kurseva prof. Dušana Trbojevića, Svetlane Bogino i Vladimira Ogarkova, Arba Valdme, Jurija Kota.

U periodu od 2004-2011 bila je aktivni učesnik međunarodnih seminara prof. Borisa Romanova (Rusija) u Ohridu. Bila je učesnik Internacionalne letnje akademije u Sozopolu, Bugarska (2014.) na masterklasu pijanistkinje i pedagoga Marije Prinz (Austrija).

Održala je nekoliko samostalnih resitala, a nastupala je i u kamernim sastavima širom zemlje. Nastupala je u okviru festivala Maj, mesec muzike u Vranju, Kulturno leto u Vrnjackoj banji, kao i u galeriji Artget beogradskog kulturnog centra.

Od 2011.sarađuje sa sopranom Aleksandrom Petrović. Duo Petrović-Pejić beleži brojne nastupe širom Srbije i na mnogim značajnim manifestacijama grada Niša.

Radi u Muzičkoj školi u Nišu kao profesor klavira. Njeni učenici su dobitnici više nagrada.

Autor plakata: Ninoslava Girić
Autor plakata: Ninoslava Girić