KONCERT SANJE STIJAČIĆ I EHLIMANE TIKVEŠE

Flautistkinja Sanja Stijačić i pijanistkinja Ehlimana Tikveša održaće koncert u okviru konkursa Fakulteta umetnosti u Nišu 22. aprila. Koncert će biti održan u Koncertno – izložbenom prostoru Fakulteta (Knjaževačka 2a), sa početkom u 20h.

Na programu biće dela: Baha, Dvoraka, Betovena, Čajkovskog… Ulaz na koncert je besplatan.

Koncert se realizuje u okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2014 – 2015. godini u Koncertno – izložbenom prostoru FU koji je raspisao Fakultet umetnosti u Nišu. Pravo učešća na konkursu imali su svi muzički umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu. Program je selektovao Savet KIP.

PROGRAM:

C. Ph. E. Bach – Sonate in a-moll, solo flauta
Allegro
Poco Adagi
Allegro vivo

A. Dvorak – Sonatina Op.100
Allegro risoluto
Larghetto
Scherzo
Finale

L. van Beethoven – 11 Bagattellen op.119

B. Martinu – First Sonata
Allegro moderato
Adagio
Allegropoco moderato

E. Bozza – Agrestide

P. I. Tschaikowsky – Arija Lenskog (transkripcija – Leopold Auer)

BIOGRAFIJE:

Sanja Stijačić, flauta

Diplomirala je i magistrirala na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Marijana Egića. Pored redovnog studijskog ciklusa pohađa majstorski kurs kod eminentnog pedagoga Aurela Nicoleta (Basel) i seminare “Koncertne Akademije” – Petrovaradinska tvrđava (prof. Marijan Egić), 1990, 1991. i 1992. godine. Kao solista i član kamernih sastava učestvovala je na preko sto koncerata kako u zemlji tako i u inostanstvu (Mađarska, Turska, SSSR, Grčka, Švajcarska, Rumunija…). Sa zapaženim uspehom učestvovala je na mnogim festivalima (NOMUS, Budva grad teatar, BEMUS, Brankovo kolo, Dubrovačke letnje igre, Sarajevska zima, LEDAMUS, Zeničko proljeće…). U poslednje vreme interesovanje širi i na multimedijalne projekte uspešno sarađujući sa istaknutim umetnicima drugih profila (Cetinjsko Bijenale i Budva grad teatar). Umetnički je selektor Međunarodnog festivala kamerne muzike –Nikšič. Član je Crnogorskog kamernog sastava “Anderba” i “Sinergija” iz BiH. Na repertoaru ima sve značajnije kompozicije flautističke literature od baroka do XX veka. Redovni je profesor na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu.

Ehlimana Tikveša, klavir

Rođena je u Zenici, gde je pohađala osnovnu i srednju muzičku školu. Nastavlja obrazovanje na Muzičkoj akademiji Sarajevo gde je, 1997. godine diplomirala. Završila je i postdiplomske studije u klasa prof. Svetlane Chlaidze. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i učestvovala je na mnogobrojnim festivalima širom Evrope. Vanredni profesor klavira je na Muzičkoj akademiji Sarajevo, kao i na Pedagoškoj akademiji u Mostaru.