KONCERT: TANGO EMOTIONS – SOLISTI DI SUD

U utorak, 9. maja od 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra Solisti di sud održaće koncert Tango emotions.

Na programu su A.Piazzolla, J.C.Cobian, a organizatori koncerta su Studentski kulturni centar Niš i Niški kulturni centar.

Cena ulaznice je 400 dinara, a za studente uz indeks – 250 dinara. Prodaja ulaznica – Agencija Travego, Koste Stamenkovića 5 (od 18. aprila).

Solisti di Sud su osnovani 2016. godine u Nišu. Ovaj sastav je osnovao Jovan Bogosavljević violinista svetskog renomea za izvođenje muzike Astora Pjacole i jedan od vodećih srpskih muzičkih umetnika. Kao ansambl profesionalnih muzičara, njih karakteriše visok nivo solističkog izvođaštva, jaka individualnost kao i sposobnost za zajedničkim umetničkim stvaranjem. Njihov avanturistički pristup koncipiranju programa i virtuoznih izvođenja kao i jarka muzička fantazija je sve što karakteriše snažan individualni koncept muzičke interpretacije. Oni sviraju Pjacolinu muziku kao i dela klasičnog muzičkog repertoara sa originalnim aranžmanima kao i svoju autorsku muziku. Prvi snimak koji su ostvarili, doveo ih je na prvo mesto top liste državnog radija u serijalu “Klasika molim”. Ubrzo su usledili pozivi iz Evrope, kao i pozitivne kritike. Ovaj sastav čine Jovan Bogosavljević  violina, Bojan Mladenović harmonika, Petar Mladenović klavir, Vladan Karadzov kontrabas i Bojan Videnović kahon, trombon i glas.