KONCERT UČENIKA DŽEZ ODSEKA IZ LESKOVCA

Koncert učenika džez odseka Muzičke škole “Stanislav Binički” iz Leskovca biće održan u petak, 13. marta, u sali Muzičke škole u Nišu. Koncert će početi u 18h.

Leskovačka muzička škola je, inače, jedina južno od Beograda koja ima odsek za džez muziku, a pohađaju je ne samo učenici iz Leskovca već i iz čitavog regiona. Najbolja potvrda kvaliteta je činjenica da je đak prve generacije džez odseka u Leskovcu saksofonista Danilo Mitić (klasa prof. Predraga Ristića, šefa džez odseka), kao prvorangirani upisao Odsek za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu.“, kažu iz organizacije festivala “Nišville”.

Muzičke škole “Stanislav Binički” u Leskovcu i Muzička škola Niš su bile partneri “Nišville” fondacije na projektu “Jazz – Multikulturalni izraz”. Ovaj projekat je tokom 2014. godine okupio mlade muzičare iz šest gradova juga Srbije: Niša, Leskovca, Vranja, Vladičinog Hana, Bosilegrada i Bujanovca, a najvećim delom ga je finansirala Evropska Unija.

Kao podršku misiji koju leskovačka škola ima, kad je reč o džez edukaciji u ovom delu Srbije, “Nišville” fondacija je nedavno poklonila Školi “Stanislav Binički” komplet bubnjeva, neophodan za redovno odvijanje nastave na džez odseku.“, dodaju iz organizacije.