KONKURS ZA “MLADE AMBASADORE KULTURE”

Udruženje “Mladi ambasadori” raspisalo je konkurs za izbor novih ambasadora, koji je otvoren do 15. septembra 2014. godine.

Mandat sadašnjih Ambasadora kulture se završava 1. oktobra i od ove školske godine osim promovisanja kulture, „Mladi ambasadori“ će se baviti promocijom sporta i nenasilnog ponašanja na sportskim terenima, kao i osnaživanjem preduzetničkog duha kod mladih.

Svi mladi grada Niša koji su u sistemu obrazovanja mogu da se prijave na konkurs i postanu Ambasadori kulture, sporta ili preduzetništva. Prijavljivanje mogu izvršiti ovde.

Izabrani kandidati biće zaduženi za promociju manifestacija i dešavanja iz svoje oblasti, kao i organizovanju seminara i turnira, a svi oni će proći neformalne edukacije koje će im pomoći da što bolje sprovode svoje aktivnosti.

Sadašnji Ambasadori kulture su uz podršku svih obrazovnih i kulturnih institucija u gradu ostvarili zapažene rezultate u promociji kulturnih dešavanja i manifestacija kod svojih vršnjaka i povećali posetu kulturnim institucijama, i verujemo da će njihovi naslednici, kao i budući Ambasadori sporta i preduzetništva nastaviti istim putem.”, kažu iz udruženja.