????????????????????????????????????

Konkurs za Nagradu Grada Niša za književnost za decu i mlade

Tokom 2021. godine, peti put biće dodeljena Nagrada Grada Niša za književnost za decu i mlade „Maleni cvet”. Nagrada se dodeljuje za najbolju knjigu proze ili poezije za decu i mlade, objavljenu na srpskom jeziku u 2020. godini.

decu
Foto – NKC – Dodela nagrade „Maleni cvet“ 2019.

U konkurenciju ulaze sva prva izdanja knjiga proze ili poezije za decu i mlade, objavljena na srpskom jeziku tokom 2020. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori, antologije i slično.

Kako se konkuriše?

Izdavači ili autori najkasnije do 31. decembra 2020. godine mogu da pošalju četiri primerka objavljenih knjiga koje ispunjavaju navedene uslove. Knjige treba poslati na adresu: NKC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (Nagrada za decu i mlade). Informacije se mogu dobiti i telefonom: 018/595-055 / 595-740 ili putem mejla: niskikulturnicentar@gmail.com

Ime dobitnika biće saopšteno do početka aprila, a svečano uručenje je u aprilu ili maju 2021. godine. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa. Dodeljuje je Grad Niš, a organizator je Niški kulturni centar.