KONKURS ZA TREĆE IZDANJE KOMPILACIJE “BALKAN UNDER THE RADAR” “CRNE PLANETE”

Izdavačka kuća iz Niša “Black Planet Records” organizuje konkurs za sve zainteresovane muzičke umetnike koji žele da se nađu na trećem izdanju kompilacije “Balkan Under The Radar”, koju izdaje njihova etiketa.

Prva dva dela kompilacije underground muzike – “Balkan Under The Radar: The Invisible Scene” i “The Black Wave” su do sada imali više desetina hiljada preuzimanja.

Uslovi za učešće na konkursu za “Balkan under the Radar: vol.3” su sledeći:

1. Da je traka neobjavljena do sada;
2. Da nije duža od 15 minuta;
3. Da se uklapa u okvire alternativne / nekonvencionalne (forward thinking) muzike, bez obzira na žanr (posetite bandcamp stranicu izdavača i preslušajte njihova dosadašnja izdanja i kompilacije, kako biste imali jasniju ideju);
4. Da je izvođač sa prostora bivše Jugoslavije/Balkana.

Pesme treba poslati na e-mail adresu: b.planet.records@gmail.com . “U obzir dolaze private streaming linkovi ili download u MP3 192kbs+ formatu. Ukoliko nam se dopadne numera potražićemo lossless. Poželjno je staviti ko ste, odakle dolazite, i ime benda (projekta).“, naglašavaju iz “Crne Planete”.

Rok za slanje je 1. maj 2015.

Kompilacija će biti izdata na “limited edition CD-u (DIY)” koji neće biti na prodaju i moći će besplatno da se preuzima sa bandcamp stranice. Ovo je neprofitna “DIY” (“uradi sam”) priča, koja se realizuje samo iz ljubavi prema muzici, međusobne podrške i zbog spajanja ljudi sličnih razmišljanja. Bez obzira što je ovo kompilacija nepoznate muzike, mnoge relevantne muzičke “face” su podržale ovaj projekat pesmom.“, objašnjavaju izdavači. I dodaju: “Dugo smo razmišljali da li da uopšte objavljujemo konkurs jer već imamo odličan ruster. Odlučili smo se za još jedan konkurs jer su nam neke od najboljih traka stizale baš na ovaj način pa ne želmo da ispustimo neki dragulj koji nam je promakao.

Kompilacija “Balkan Under The Radar” ima za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije. Pored bendova i pojedinačnih muzičara koji već sarađuju sa “Black Planet Records”, na kompilaciji će moći da učestvuje bilo koji solo umetnik, projekat ili bend koji se uklapa u koncept muzike koju preferiraju na etiketi.

Za sva dodatna pitanja pišite na e-mail adresu: b.planet.records@gmail.com .