LOKACIJE U NIŠU OTVORENE UMESTO “NO@I MUZEJA” ZA POMO@ UGROŽENIMA

Manifestacija “Noć muzeja”, koja je trebalo da bude održana 17. maja u više od 76 gradova i mesta u Srbiji, odlaže se zbog podrške pogođenim poplavama. “Noć muzeja se odlaže do daljeg i zajedno sa muzejima pomažemo građanima u nevolji.“, stoji na sajtu ove manifestacije.

Mnogi muzeji i akcije koje učestvuju u “Noći muzeja” će otvarati svoja vrata u toku dana i večeri kako bi posetioci mogli da donesu neophodne stvari za pogođene poplavama – flaširanu vodu, konzervisanu hranu, ćebiće i suvu odeću ili novčanu pomoć.

U Nišu su otvorene sledeće lokacije na kojima građani mogu učestvovati u pomoći ugroženima od poplava:

1. U koncertno – izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Knjaževačkoj 2a, organizuje se “Humanitarni muzički maraton” i izložba studenata. Od 20h do 1h posle ponoći, posetioci će moći da doniraju novac, a prikupljeni prilozi biće prosleđeni na žiro račun Vlade Srbije za pomoć poplavljenim područijima. Više informacija možete saznati ovde.  Fakultet umetnosti će tokom cele godine imati organizovane akcije za prikupljanje pomoći.

2. Fashion Corner i Unit Design u Episkopskoj ulici 11, u vremenu od 12h do 20h.

3. “Zdrava tvrđava” – Letnja pozornica, od 18h.

4. Turistička organizacija Niš i Narodni muzej Niš organizuju “Humanitarnu noć”, a dežurni objekti za dostavljanje pomoći biće Turistički info centar u Obrenovićevoj ulici 38 od 9h do 2h i Arheološka sala u Ulici Nikole Pašića 59 u vremenu od 18h do 2h iza ponoći.