MASTER RADOVI MLADIH NIŠKIH SLIKARA

Svečano otvaranje izložbe „DIPLOMA 2017“, studenata Master akademskih studija sa Departmana za likovne umetnosti, biće održano u sredu 05. jula 2017. godine sa početkom u 20 sati u Paviljonu u Tvrđavi.

Jednogodišnje istraživanje vizuelne problematike na master akademskim studijama otkriva  individualne pristupe u kreiranju umetničkog dela osam autora – Danice Milošević, Mariane Veličkovski, Emilije Novaković, Jovana Spasića, Martine Mitić, Jelene Milosavljević, Aleksandre Simović i Ivane Jovanović.

“Ovi mladi stvaraoci, pod mentorstvom prof. mr Bratislava Bašića i prof. mr Katarine Đorđević, su analitičnim i studioznim pristupom ugradili akademska saznanja u novi, lični umetnički iskaz. Izložba „DIPLOMA 2017“ jeste i najava uspešnih profesionalnih delovanja ovih osam mladih umetnika na aktuelnoj likovnoj sceni”, kaže dr. Jelena Trajković docent na Fakultetu Likovnih umetnosti u Nišu, kojaće i otvoriti izložbu.

“Osnovni cilј ove tradicionalne izložbe, koju Fakultet umetnosti u Nišu realizuje u saradnji sa Galerijom savremene likovne umetnosti u Nišu, je predstavlјanje stvaralačkih dostignuća mladih umetnika koji su stekli profesionalno obrazovanje iz oblasti slikarstva”, dodaju na Fakultetu umetnosti.

Izložba je otvorena do 11. jula 2017. godine.