MAUZOLEJ – IZLOŽBA SLIKA I KRATKIH PRIČA

U sredu, 1. novembra u Deli prostoru (Davidova 2a) sa početkom u 19 časova biće svečano otvorena samostalna izložba akademskog slikara Slavka Krunića, pod nazivom „Mauzolej – izložba slika i kratkih priča“.

„Ovom izložbom želimo da niškoj publici predstavimo slikara iz Beograda koji je sa izuzetnim uspehom izlagao u zemlji i inostranstvu, ali do sada nije imao priliku da samostalno izlaže u  Nišu i jugoistočnoj Srbiji,“ kažu organizatori – Udruženje građana Forum Artistikum iz Niša.

Slavko Krunić je član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2000. godine, kao i član Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera od 2011. godine. Dobitnik je nagrade Gran pri „Milena Pavlović Barili“. Više puta je izlagao u okviru samostalnih i grupnih izložbi u Beogradu, Valjevu, Zrenjaninu, Ljubljani, Igalu, Kopenhagenu, Madridu, Parizu, Monte Karlu itd. Zato će ova izložba biti odlična prilika ne samo za predstavljanje ovog afirmisanog umetnika, već i za doprinos raznolikosti i bogatstvu kulturnog sadržaja na niškoj umetničkoj sceni.  O samoj izložbi izdvajamo reči našeg poznatog likovnog kritičara Bratislava Ljubišića: „Slikom se može poigrati, u smislu njene dvoznačnosti- ono što će doći kao tekst/tumačenje samo će, kao igra, uneti zanimljivu realnost. Onu nepostojeću““– dodaju u Udruženju.

Izložbu će otvoriti književnica Mirjana Ognjanović, a Udruženje građana Forum Artistikum iz Niša, organizuje je zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.