MUZI$KI MAGAZIN “APERTO NUOVO” U PRODAJI!

Aperto nuovo je u prodaji! Prvi broj niškog muzičkog magazina može se kupiti u prodavnici Happy House, po ceni od 300 dinara.

Kroz uvodnu reč, glavni i odgovorni urednik magazina dr Suzana Kostić podseća da je Aperto bio prvi muzički časopis u regionu. Počeo je da izlazi još 1997. godine, pod okriljem Studentskog kulturnog centra i Više muzičke škole u Nišu.

Kako je došlo do promene izdavača, odlučili smo da pod novim imenom obnovimo, sada – muzički magazin Aperto nuovo. Podrška Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije, naš izdavač DOO Nota Knjaževac, ali i kulturne institucije i poslenici kulture garantuju održivost muzičkog magazina i njegovo trajanje, objasnila je dr Suzana Kostić.

Urednik i dizajner Marko Micić objašnjava kako se magazin stalno unapređuje: Trenutno se Aperto nuovo može kupiti u prodavnici Happy House, u TPC Kalča na prvom spratu, ali u planu je distribucija u svim većim gradovima centralne i južne Srbije. U perspektivi je takođe i mogućnost godišnje pretplate. Napravili smo internet sajt www.aperto.rs na kome se nalaze svi tekstovi iz magazina i putem koga ćemo moći da prezentujemo magazin što većem broju čitalaca a iz tog razloga smo kreirali i oficijalne strane na društvenim mrežama Facebook i Twitter – www.facebook.com/apertomagazin i www.twitter.com/ApertoNuovo. Sve informacije koje interesuju naše čitaoce uvek mogu dobiti i putem emaila: info@aperto.rs.

Dr Suzana Kostić nam govori i o sadržaju prvog broja i planovima za dalje izlaženje magazina: Aperto u muzičkom smislu znači otvoreno, brzo. Izlaziće kvartalno, četiri broja godišnje, ali ta otvorenost može da znači i da muzički događaji u Nišu diktiraju tempo, pa izađe i šest brojeva, ali uglavnom će ih biti četiri godišnje. Što se sadržaja tiče, na naslovnoj strani imamo Nemanju Radulovića, koji je ponos ovog grada i velika nam je čast da se on nađe na koricama magazina. Zatim imamo studente ili bivše studente sa Fakulteta umetnosti. Takode, magazin ne govori samo o muzici, već povezuje muziku sa svim umetnostima. Čini se da se u Nišu ne dešava puno, sve dok ne počne da se priča o tome. Dešavaju se pomeranja, promene, dolaze mladi ljudi željni i afirmacije. Mislim da će ovaj časopis, čiji sam glavni i odgovorni urednik, jednoga trenutka zaživeti neki svoj život.