MUZIČKO – POETSKI KABARE U NIŠU

Muzičko – poetski kabare pod nazivom “Da, to su bili dani” u izvođenju Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića uz muzičku pratnju Nine Ćosić i Pece Đokića biće izveden 4. februara u Nišu. Sa početkom u 20h, kabare će biti odigran na sceni Doma Vojske.

Kabare “Da, to su bili dani”, koga često nazivaju kabareom “za dve gitare i dva glumca”, igra se već jedanaest godina širom zemlje i sveta i predstavlja omaž velikim pesnicima. Kabare uključuje stihove Duška Trifunovića, Miloša Crnjanskog, Laze Kostića, Tina Ujevića, Vita Nikolića, anegdote o Zoranu Radmiloviću, Brani Petroviću i muziku Josipe Lisac, Đorđa Balaševića, Erika Kleptona, Santane, bendova “Bijelo dugme”, “Leb i Sol”, “Azra”, “Vaya con Dios”, “Index” i mnogih drugih.

Ovo je pokušаj dа oživimo nekа prošlа muzičkа i poetskа vremenа, dа se podsetimo nаših izvorа i uzorа koji su uticаli nа formirаnje nаših ličnosti. Izbor je ličаn, bezobrаzno ličаn, bez nаmere dа se bаvimo trendovimа, а ono što sve povezuje je nаše viđenje svegа togа. Imаmo nаmeru i ideju dа kаbаre oživi i dа se rаzvijа kаo i dа nа svаkom imаmo gostа večeri. To će biti nаši prijаtelji i istomišljenici.“, objašnjava Boris Pingović.

Muzikа i poezijа su jezici kojim je čovek nаjživlje oglаsio ono nаjtаnаnije u tаjni svogа postojаnjа. Od togа koliko smo kаdri dа tаj glаs čujemo i prepoznаmo, koliko smo mu sаglаsni, zаvisi i to kаko se glаsimo i oglаšаvаmo u svom trаjаnju.“, dodaje Nebojšа Dugаlić.

Nebojša Dugalić prvak je Drame Narodnog pozorišta u Beogradu. U Nišu je, u organizaciji agencije “Art&Tour”, već gostovao sa monodramom “Ispovest Dmitrija Karamazova” i predstavom “Govorna mana”.

Boris Pingović je jedan od vodećih glumaca Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nina Ćosić je članica Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije, a kabareu daje ritam i prateći je vokal.

Peca Đokić jedan je od vodećih bas gitarista Beograda.

Ulaznice se mogu kupiti u knjižari “Indigo”, prodavnici “Happy House” i na biletarnici Doma Vojske. Cena karte za parter iznosi 550 dinara, a za balkon 450 dinara.

Rezervacije, grupne posete i sve informacije možete dobiti pozivom na broj: 065/404-21-17 .