Nagrada publike za predstavu “1789” na festivalu u Zaječaru

Narodno pozorište Niš donosi nagradu publike za najbolju predstavu na festivalu “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru. Glasovima publike, predstava “1789”, autora i reditelja Hadija Kurića, proglašena je najboljom, a ocenjena je prosečnom ocenom 9,24.

Pre ovog priznanja, na pozorišnom festivalu “Dani Zorana Radmilovića”, nagrada “Zoranov Brk” za najboljeg glumca dodeljena je Aleksandru Mihailoviću za ulogu Kralja u predstavi “1789”, niškog Narodnog pozorišta.

Predstava niškog teatra na Gavran festu

U Operi i teatru Madlenianum od 22. do 25. oktobra 2020. održava se “Gavran fest”, pozorišni festival predstava nastalih po dramskim delima najizvođenijeg dramskog pisca, Mire Gavrana. Narodno pozorište iz Niša na Gavran festu učestvuje sa predstavom “Sladoled”, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića. Pored niškog pozorišta, publika će biti u prilici da na Velikoj sceni Madlenianuma vidi i glumce iz Beograda i Zagreba.

Predstava “Sladoled” je na programu u subotu, 24. oktobra, a festival će biti zatvoren izvođenjem predstave “Hotel Babilon” (Teatar Gavran iz Zagreba), u nedelju, 25. oktobra.

O predstavi “Sladoled”

“Sladoled” je komedija o životu i iz života koji svaka gledateljka i svaki gledalac poznaje. Uzbudljivo, duhovito i uverljivo predstava prati sudbinu majke i ćerke – od dana ćerkinog polaska u vrtić i
majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu.

sladoled
Foto – Narodno pozorište Niš

Jedna za drugom nižu se scene o ljubavi, ženama, muškarcima, porodici, deci itd. U predstavi igraju Ivana Nedović i Nađa Nedović Tekinder.