NAISSBLUE – PROMOCIJA SPOTA

Niški instrumentalni džez kvartet NaissBlue promovisaće novi spot za kompoziciju The Guardian Angel 12. avgusta u Press centru Nišvil festivala u 17 sati.

„Napokon, nakon višmesečnih radova, možemo da objavimo izlazak našeg trećeg albuma, koji nosi naziv The Art of Mr. Simjanović, i koji će izdati regionalna izdavačka kuća Menart. Tom prilikom snimljen je i spot za kompoziciju The Guardian Angel, koji je uradio Igor Jovanović“, napisali su na svojoj Fejsbuk stranici.

Na trećem albumu The Art of Mr. Simjanović nalaze se obrade čuvenog jugoslovenskog kompozitora Zorana Simjanovića, koji će prisustvovati promociji.

BIOGRAFIJA:

Nakon rada u zajedničkom jazz fusion septetu Plan 9 Soundsystem (2004-2012), mnogobrojnih nastupa, jednog spota i albuma iz 2011. godine, Cvetanović i Bojković početkom 2012. osnivaju NaissBlue quartet, ulaze u studio Radio Niša i snimaju prvenac Radio Sessions, koji izlazi 2014. za nezavisnog izdavača Forum Artisticum. Album sačinjavaju moderni aranžmani izvornog džeza sa primesama post-bopa, uz povremene izlete u nešto moderniji avangardni zvuk, a kompletan materijal je autorskog porekla i delo je dvojca Marijan Cvetanović (truba) i Bojan Bojković (klavir). Na izradi prvog albuma svoj pečat su pružili i Dimitrije Simović (bas) i Ivan Cvetković (bubanj), a kao gost na par kompozicija pojavljuje se i gitarista benda Goribor Željko Ljubić.
2015. godine u julu NaissBlue snima svoj drugi album Second Cut, u Music Studiju 86. Album izlazi novembra 2015. u saradnji izdavača Constantinus i Forum Artisticum. Album predstavlja neznatnu promenu u odnosu na zvuk na Radio Sessions, ali je kvalititet produkcije daleko viši.
NaissBlue je koncertno aktivan u regionu i nastupa u sastavu u kojem je snimio poslednji album, sa Luanom Osmanijem na basu i Ivanom Cvetkovićem na bubnju, uz Cvetanovića i Bojkovića.