Naked u Fidbeku – karte u prodaji

Beogradska grupa Naked održaće svoj prvi samostalni koncert u Nišu u petak, 21. febrauara u niškom klubu Fidbek, sa početkom od 22 sata.

Ulaznice za koncert grupe Naked u Nišu su u pretprodaji po ceni od 500 dinara u radnji CD Sound i Ministarstvo Beer Baru. Na dan koncerta, ulaznice moći će da se kupe za 600 dinara.

Ko su članovi grupe Naked

Naked čine Branislav Radojković (bas), Goran Milošević (bubnjevi, udaraljke), Đorđe Mijušković (violina) i Rastko Uzunović (klarinet, saksofon), a do sada su izdali četiri albuma:

– YES – 2018;
– Nakedonia – 2015;
– Get Naked – 2011;
– Noyz – 2008.

NAKED
Foto – Klub Feedback

“Oni su svih ovih godina upijali uticaje iz ovdašnje balkanske muzičke tradicije, pre svega specifične taktove i neparne ritmove… Ali i sublimirali elemente klasične muzike zajedno sa internacionalnim uticajima Mediterana, afričkog i istočnoevropskog muzičkog nasleđa”, kažu organizatori.

“Ova grupa je (uz niški Eyot) definitivno jedan od ovdašnjih retkih umetničkih sastava. On je za relativno kratko vreme nastupao širom sveta, na skoro svim kontinentima. Sa preko 600 koncerata u karijeri… gomilom oficijalnih video snimaka i brojnim TV i živim nastupima… Naked su uvek raspoloženi da prirede dinamičnu lajv žurku sa jasnim stavom i originalnim i posebnim stilskim pristupom, uz maestralno muziciranje”, dodaju oni.