NAŠI DANI PRVI PUT U NIŠU

Monodrama “Naši dani”, koju preko trideset godina igra Radoslav Rale Milenković, glumac i pozorišni reditelj iz Beograda biće izvedena 1. februara od 20 sati u bioskopu Kupina.

Od premijernog izvođenja daleke 1984. godine, na Festivalu monodrame i pantomine u Zemunu, na kojem osvaja Zlatnu kolajnu publike, predstava je izvođena po celoj SFRJ i zemljama Evrope. Tekst predstave nastao je dramatizacijom satiričnih pesama V. P. Disa i najznačajnijih pripovedaka najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića, koji je oštro, kritički bespoštedno i duhovito slikao vlast svoga vremena ogrezlu u korupciji i nasilju, kao i servilno i poslušničko građansko društvo. Iako je bio hroničar svoga doba, Radoje Domanović je ocrtao ne samo ljudske odnose i karaktere u srpskom društvu i konkretnoj istorijskoj situaciji, nego i opšte ljudsko i društveno zlo, koje se univerzalno prepoznaje u svakom vremenu.

Cena karte je 600 dinara za parter i 550 dinara za balkon. Rezervacije putem FB strane Art&Tour  ili na sajtu bioskopa Kupina.