NEMANJA RADULOVIĆ NASTUPA DECEMBRA U NIŠKOM DOMU VOJSKE

Jedan od najpopularnijih violinista današnjice Nemanja Radulović održaće koncert u ponedeljak, 14. decembra, u Domu Vojske Srbije u Nišu. Sa početkom u 20h, Nemanja će u svom rodnom gradu nastupiti sa svojim ansamblom “Double Sens“.

Organizatori kažu da će koncert biti u humanitarnog karaktera i najavljuju nezaboravno veče: “Svetski priznati violinista Nemanja Radulović, posle nastupa na najprestižnijim scenama, vraća se u Niš i sprema nam spektakl!

Na programu biće dela Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Dvoraka, Bramsa, Kačaturiana…

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Doma Vojske, u klubu “Sunset” (Cara Dušana 47a) i u kafe-baru “Gnezdo” (Milorada Veljkovića Špaje 11). Cena karata za parter iznosi 1200 dinara, za balkon – 1000 dinara, dok se stajaća mesta naplaćuju 800 dinara.

Nemanja Radulović – biografija

Za samo nekoliko godina, Nemanja Radulović je osvojio svet klasične muzike svojom virtuoznošću na violini, kao i svojim avanturističkim programom. Nedavno je potpisao za izdavačku kuću “Deutsche Grammophon” kao ekskluzivni umetnik, i bez prestanka sve više napreduje nadograđujući svoj talenat, radeći sa najprestižnijim muzičkim institucijama na svetu.

Nemanja Radulović je nastupao sa vodećim svetskim orkestrima, kao što su The Münchner Philharmoniker, NDR Radiophilharmonie Hannover, WDR Köln, StuttgarterPhilharmoniker, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National de Belgique, L’Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai Turin,L’Orchestra della Toscana, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestre symphonique de Montréal i Tokyo Symphony Orchestra.

Izuzetna koncertna aktivnost i Nemanjina izvanredna izvedba odveli su ga na put oko sveta, sve do dvorana kao što su Carnegie Hall u Njujorku, Concertgebouw u Amsterdamu, Philharmonie u Berlinu, Salle Pleyel i Théâtre des Champs-Élysées u Parizu, Megaron u Atini, Suntory Hall u Tokiju, Teatro Colón u Buenos Airesu i The Melbourne Recital Hall, gde je nastupao sa mnogim svojim koncertnim partnerima uključujući Marielle Nordmann, Laure Favre-Kahn i Susan Manoff, sa kojom je snimio CD Betovenovih sonata, koji je izdala izdavačka kuća Decca/Universal Music label.

Takođe, nastupa i sa svojim ansamblom “The Devil’s Trills”, sa kojim često nastupa širom Evrope i Azije, a čija virtuoznost i angažovanje u izvođenju razoružavaju. Pohvale stručnjaka su upućene i njihovom skorašnjem albumu koji nosi naziv po ansamblu “The Devil’s Trills”, izdatom od strane Decca/Universal Music label. Njegov drugi ansambl “Double Sens”, koji je takođe čuven po svojoj hrabrosti u kamernoj muzci, nedavno je snimio CD “5 Seasons”, na kome se nalaze Vivaldijeva “Četiri godišnja doba”, sa dodatkom – novom kompozicijom. CD je takođe izdala Decca/Universal Music label. Nemanjina dugogodišnja saradnja sa ovom izdavačkom kućom je dovela do snimanja solo izdanja “Paganini Fantasy” za Deutsche Grammophon of Paganini 2013. godine.

Nemanja Radulović je rođen u Nišu 1985. godine. Studirao je na Fakultetu umetnosti i muzike u Beogradu, The Saarlandes Hochschule für Musik und Theater u Sarbrikenu, kao i na čuvenom Konzervatorijumu u Parizu, na kome je magistrirao sa svojih 16 godina.

Dobitnik je nagrade “Internacionalno otkriće godine” Victoires de la Musique 2005. godine, kao i “Najbolji umetnik” 2014, a na predlog Fakulteta umetnosti u Nišu promovisan je u počasnog doktora Univerziteta u Nišu 2013.