NENADU VASILI@U NAGRADA VOJIN MALIŠA DRAŠKOCI

Niški džez kontrabasista, kompozitor i aranžer Nenad Vasilić nastupiće sa svojim triom 26. avgusta u Tašmajdanskom parku u okviru festivala Todo Mundo, kada će mu World Music asocijacija Srbije uručiti nagradu Vojin Mališa Draškoci.

„Velika mi je čast zato što sama nagrada nosi ime velikog kontrabasiste koji se zalagao za našu muziku i uopšte za širenje naše kulture na našim prostorima, a ne širenje tuđe kulture na našim prostorima. Utoliko mi je ta nagrada još draža i odsviraću u njegovu čast jednu pesmu koju je on vrlo često i rado svirao, koja se zove Cigančica i odsviraću je najverovatnije kao solo bas“, kaže Vasilić za portal kultURA!

Više o Nenadu Vasiliću, jednom od najpoznatijih srpskih džez muzičara, možete saznati ovde, a na portalu Megafon možete pogledati video intervju sa njim.

Statueta/nagrada Vojin Mališa Draškoci ustanovljena je 2013. godine sa ciljem da podstiče, razvija i popularizuje muzički poližanr world music u Srbiji, odnosno muzičko stvaralaštvo i muzičke umetnike koji stvaraju muziku nadahnutu tradicionalnom muzikom, kao i da oživljava sećanje na profesora, kompozitora i kontrabasistu Vojina Mališu Draškocija (Beograd, 1945-2000) – objašnjavaju na sajtu World Music asocijacije Srbije, osnivača nagrade. Suosnivač Statuete su članovi uže porodice Vojina Mališe Draškocija. Odluku o dobitniku nagrade donosi Odbor za dodelu nagrade.

Objavljeno Autor: kultURA Postavljeno u NAJAVE, Vesti

Komentarisanje je zatvoreno.